Τη σπάνια όσο κι εντυπωσιακή εμπειρία ζωντανής τυροκόμησης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες της Dairy Expo 2016 το Σάββατο 1η Οκτωβρίου και την Κυριακή 2α  Οκτωβρίου, στο περίπτερο της INOX – Design Kateris. Την τυροκόμηση πραγματοποίησαν, συνομιλώντας ταυτόχρονα με τον κόσμο και παρέχοντας πληροφορίες για τη σχετική διαδικασία και τον αναγκαίο εξοπλισμό, τα αδέλφια Σοφία και Νίκος Μπέλμπας.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο φιλόξενο περίπτερο της θεσσαλικής εταιρείας,  δεκάδες επισκέπτες είδαν ζωντανά τη διαδικασία της τυροκόμησης, συνομίλησαν με τους δύο κτηνοτρόφους και τυροκόμους από την Πελοπόννησο και περιεργάστηκαν τα μηχανήματα- εκθέματα του περιπτέρου.

Τα αδέλφια Σοφία και Νίκος Μπέλμπας, τα οποία διαθέτουν μια εντυπωσιακή αιγοτροφική καθετοποιημένη φάρμα με επισκέψιμο αγρόκτημα στην Ορεινή Αργολίδα ( Κρύα Βρύση), είναι αμφότεροι κτηνοτρόφοι (η πρώτη τεχνολόγος γεωπόνος με ειδίκευση στη ζωική παραγωγή) κι έμπειροι, πιστοποιημένοι τυροκόμοι. Το γάλα της τυροκόμησης προερχόταν από τη φάρμα τους.

Όπως εξήγησε στους παρευρισκόμενους η Σοφία Μπέλμπα, τέταρτη γενιά κτηνοτρόφοι και τυροκόμοι με τον αδελφό της, η προτεραιότητά τους είναι όχι μόνο η συνέχιση μιας παράδοσης 100 χρόνων στην περιοχή της Κρύας Βρύσης  αλλά η διατήρηση  των μοναδικών στοιχείων της αυτόχθονης φυλής ζώων που εκτρέφουν και πάνω από όλα η οικολογική εκτροφή αιγών. «Το γάλα που παράγουμε, στα 1.100 μέτρα  υψόμετρο, είναι εξαιρετικής ποιότητας. Καθετοποιήσαμε την παραγωγή μας  και παράγουμε πλέον τα δικά μας προϊόντα, ενώ σε λίγο καιρό θα περάσουμε και στο εμφιαλωμένο κατσικίσιο γάλα το οποίο θα διανέμουμε απευθείας από τη μονάδα μας σε ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις. Το εμφιαλωτήριο θα είναι σε λίγο έτοιμο» ενημέρωσε το κοινό η νεαρή τυροκόμος.
© 2013 dairyexpo.gr, all rights reserved - Web Design by Netplanet
Κατασκευή Ιστοσελίδων