Dairy Expo
Ένας δυνατός κλάδος της οικονομίας μας

Σημαντικά είναι τα νούμερα που έχει να δείξει ο κλάδος, μερικά από τα οποία είναι τα εξής:

• Στα 1,6 δις ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις των 57 μεγαλύτερων εταιρειών παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων το 2011.

• 650.000 τόνοι ετησίως είναι η παραγωγή ελληνικού αγελαδινού γάλακτος, και 550.000 αιγοπρόβειου γάλακτος.

• Το 2011 αυξήθηκε η παραγωγή τυροκομικών προϊόντων κατά 4%.

• Η Ελλάδα είναι στη 2η θέση παγκοσμίως στην κατανάλωση τυριού με 25 κιλά κατά κεφαλή ετησίως, ενώ οι προτιμήσεις των καταναλωτών είναι 60% στα ελληνικά και 40% στα εισαγόμενα τυριά.

• Το 2012 οι εξαγωγές σημείωσαν αύξηση κατά 10% με κυρίαρχο τυρί τη φέτα και ακολουθούν κασέρι, γραβιέρα, λαδοτύρι, μανούρι, γαλοτύρι, ανθότυρο, ξινοτύρι, μυζήθρα κ.α.

• Σχεδόν το 50% των εξαγωγών κατευθύνονται σε Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία.

• 21 τυριά είναι αναγνωρισμένα (ΠΟΠ), περισσότερα από 70 είδη παράγονται συστηματικά, ενώ έχουν καταγραφεί περίπου 545 είδη τυριών πανελλαδικά.

• Το 85% των ελληνικών τυριών βασίζεται σε αιγοπρόβειο γάλα, ενώ περισσότερες από 250.000 οικογένειες ασχολούνται μερικώς ή πλήρως με την αιγοπροβατοτροφία.

© 2013 dairyexpo.gr, all rights reserved - Web Design by Netplanet
Κατασκευή Ιστοσελίδων